Voor wie

Kinderen

Voor kinderen van 6 tot 11 jaar om zelf te lezen.

Weet je dat er veel kinderen zijn die niet lekker in hun vel zitten en die ergens last van hebben. Bijvoorbeeld van boosheid,  verdriet, schaamte, onzekerheid, nare gedachten of moeite met leren. Ze hebben gedachten als ‘ik kan dit niet’, ‘ik ben niet goed genoeg’. Sommigen zijn verdrietig omdat hun ouders zijn gescheiden of omdat een familielid is overleden. Andere kinderen hebben last van angsten , bijvoorbeeld de angst om alleen te slapen, of een spreekbeurt te houden voor de klas. Ook zijn er kinderen die worden gepest of  steeds ruzie hebben met andere kinderen. Veel kinderen proberen hun problemen alleen op te lossen, maar dat hoeft niet! Je kunt bij mij drie kwartier lang spelen, tekenen, knutselen, vertellen, spelletjes doen.  Ik luister naar je en soms stel ik je vragen. Dat doe ik om je zo nog beter te kunnen helpen, zodat we samen oplossingen kunnen bedenken. Vind je leren lastig dan kan ik je helpen bij het maken van moeilijke werkjes, zodat je het een beetje beter gaat begrijpen. We bedenken samen een plan zodat jij je weer beter gaat voelen en lekker in je vel komt te zitten!

Jongeren

Ben jij tussen de 12 en 18 jaar en wil je graag geholpen worden? 

Soms kan het fijn zijn als er iemand is die even met je mee loopt.  “Als je me echt zou kennen, dan zou je weten dat……”

Wat zou jij zeggen als iemand je deze vraag zou stellen, iemand die de tijd neemt en niet oordeelt. Stel dat je alles zou kunnen en durven zeggen wat er in je omgaat? Wat zou je zeggen? Wat ik probeer te doen, is dat ik echt naar je luister. Wat gaat er in je om en hoe is het om jou te zijn? Vervolgens kijk ik hoe ik je kan helpen om beter in je vel te zitten. Misschien vind je het fijn om te praten over hoe het thuis gaat en geef ik je advies hoe je daarmee het beste kunt omgaan. Soms helpt het om een keer (een van je) ouders mee te nemen. Het helpt vaak om samen te komen, om te kijken wat voor patroon je ouders en jij hebben ontwikkeld en daar wat aan te doen.  Het kan ook zijn dat je vast loopt op school op het gebied van leren. Ook hier kunnen we samen naar kijken. Ik loop graag een stukje met je mee en help je waar nodig.

Ouders

Ben jij een ouder van een kind die graag hulp wil in de rol als ouder en opvoeder?

Hoe zou het zijn als jouw kind zijn boze buien of angsten niet meer nodig heeft? Dat het weer lekker in zijn vel zit en zichzelf is? Dat jij niet telkens als een politieagent hoeft op te treden en dat je weer plezier krijg in het opvoeden waarbij je ook weer tijd en energie over houdt voor jezelf? Wil jij weer een gezellige sfeer in huis? Speelt de vorm van opvoeding een rol? Is er sprake van een trauma? Is er sprake van spiegelgedrag? Is er sprake van hooggevoeligheid? Is het zijn karakter? En ga zo maar door. Zodra ik dit helder heb, gaan we samen aan de slag. Waar nodig kan ik je tools of advies geven om jouw kind beter te kunnen begeleiden.
mnsejrknkw
smn
eklfnw
skjfj
elrk
efkj